Panouri solare inox

Schimbatorul de caldura (colectorul) il reprezinta chiar tuburile vidate deoarece transfera energia solara captata direct catre apa, prin contact direct.

Tuburile sunt introduse in orificiile care traverseaza peretii rezervorului, fixarea lor facandu-se cu ajutorul suportului inferior.

Etansarea este asigurata cu garnituri speciale din silicon. Rezervorul de acumulare este conectat la reteaua de alimentare cu apa rece printr-un rezervor de alimentare cu flotor si cu reteaua de consumatori de apa calda menajera printr-un stut de la partea inferioara.

Pe peretele lateral al vasului se poate monta un senzor de temperatura, intr-un racord filetat.

Rezervorul este situat deasupra tuburilor si este prins de cadru, care este fixat pe suprafata de instalare prin intermediul picioarelor de fixare.

Aria de contact dintre piciorul suportului si suprafata de instalare se etanseaza cu o garnitura de cauciuc sau silicon.

Acest tip de colector solar se utilizeaza pentru prepararea apei calde in perioada martie – octombrie si functioneaza pe baza principiului de termosifon.

Panouri solare inox

Este construit din tuburi vidate individuale ce transfera radiatia solara, prin convectie, in masa apei din rezervor.

Din acest motiv rezervorul de acumulare este montat in partea superioara a panoului solar.

Apa din tuburile vidate se incalzeste, isi reduce densitatea si se ridica in rezervor, fiind inlocuita de un volum echivalent de apa rece, cu densitate mai mare.

Vidul din tuburile de sticla asigura o termoizolare eficienta, pierderile de caldura spre exterior fiind extrem de mici.

Umplerea rezervorului cu apa rece se realizeaza cu ajutorul unui rezervor cu flotor.

In momentul cand se incepe consumul de apa calda, da voie apei reci sa patrunda in bazin si sa ia locul apei calde consumate.

Acest tip de panou nu consuma curent electric.