Tigla ceramica beton Bramac Digitech Targoviste

BRAMAC este prezent pe piața din România încă din anul 1995, prin înființarea unei reprezentanțe de vânzări la Brașov.

În 2004, sediul Bramac România se mută la Sibiu, odată cu deschiderea fabricii de aici.

Tigla beton acoperis Bramac

Din dorința de a oferi clienților soluții complete pentru acoperișuri, din anul 2013 compania Bramac România a început comercializarea produselor SCHIEDEL.

La sfârșitul anului 2016, Bramac finalizează procedurile de preluare a  fabricii de ţiglă din beton Elpreco din Craiova, dispunând astfel de 2 linii de producție.

Compania Bramac a fost înființată în anul 1966 în orașul Pöchlarn din Austria, de către Braas & Co și Hofman & Maculan.

În 1969, după ce Hofman & Maculan a părăsit compania, Wienerberger a achiziționat 50% din actiuni.  În 1973 a fost deschisă a doua fabrică în Gaspoltshofen, Austria Superioară.

În 1984, Bramac începe să se extindă în Europa Centrală și de Est. În 1996, Lafarge Roofing a preluat 50% din acțiunile Braas & Co. Până în 2008, grupul cuprinde un total de 12 țări.

Tigla beton acoperis Bramac

În 2011, BRAAS MONIER BUILDING GROUP devine proprietarul integral al BRAMAC, deținând 100% din acțiuni.

Din anul 2017, Bramac este parte integrată a BMI GROUP, cel mai mare producător din Europa de sisteme de acoperișuri plane și înclinate.

BMI GROUP s-a format ca urmare a fuziunii dintre Braas Monier Building Group, liderul european în

producerea de sisteme pentru acoperișuri înclinate și Icopal Group, liderul european în producerea de sisteme pentru acoperișuri plane.

Ca și rezultat al acestei fuziuni, BMI poate furniza acum clienților săi soluții complete pentru acoperiș, la cele mai înalte standarde.

BMI Group face parte din marea familie Standard Industries, ce include și GAF, lider în producerea de sisteme de învelitori și a solutiilor pentru hidroizolație din America de Nord.